Ve čtvrtek  15. září v 15 hodin na Masarykově náměstí v Benešově odstartovala soutěž Splašené židle, kterou již po třetí organizoval Rytmus Střední Čechy, o.p.s.
Počasí bylo výtečné, slunce a teplo. Atmosféru doladila kapela LemRoucha i zdatný moderátor pan Jiří Černík. Na náměstí se sešlo na 100 diváků a samotný závod jelo 8 družstev. Boj to byl vyrovnaný. Závod se jel systémem vyřazování a do finále se probojovali jen ti nejrychlejší.
Vyhrál nejoriginálnější stroj z dílny pana MUDr. Navrátila, který neváhal a sestrojil z kancelářské židle vozidlo se zrcátkem i s klaksonem. Na  trati jeho ordinaci vtipně presentovali žáci gymnázia, kteří svůj tým nazvali LOS CARLOS. Nakonec to byli oni, kdo stanuli na stupni vítězů. Jako druhý dojel tým ze společnosti Pneu Stěhule s.r.o. a na bronzovém místě se umístila firma Elektroměry z Trhového  Štěpánova.
Tipovací diváckou soutěž vyhrála slečna Vlasta Gobyová, která si tipla čas vítěze 27 vteřin a získala tak 20ti minutový let letadlem.
Dospěláci se mohli osvěžit pivem Ferdinand a děti dostávaly balonky společnosti Rytmus .
Výtěžek 26.210 Kč pokryje pronájem prostor na kurzy společenského chování a tance pro lidi s hendikepem.
Děkujeme všem zúčastněným za podporu a odvahu, kterou prokázali svým vstupem do soutěže. Poděkování patří i všem, kteří se podíleli na organizaci celé akce.

Za Rytmus Střední Čechy, o.p.s.,
Šárka Hašková

img_1883   img_1855

img_1770   img_1828

Více fotografií z akce: Fotogalerie – Splašené židle 2016

 

Přejít nahoru