logo-opz-barevne

 

 

Dovolujeme si Vás upozornit, že od 1. 12. 2016 organizace Rytmus Střední Čechy, o. p. s. úspěšně odstartovala začátek projektu S Rytmusem do práce II (CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_040/0002326). Projekt budeme realizovat díky poskytnuté podpoře EU až do konce listopadu roku 2018. Celkově projekt využije 28 účastníků.

Hlavním cílem projektu je podpora lidí se zdravotním postižním v získání a udržení práce na otevřeném trhu práce a také podpora těchto lidí v udržení a rozvoji dovedností, které vedou k získání a udržení práce. To výsledně přispěje ke zlepšení kvality života lidí se zdravotním postižením. Projekt je složen z několika na sebe návazných aktivit – podporované zaměstnávání a tranzitní program. Projekt také vytváří tréninková pracovní místa a pracovní místa, oboje s možností mzdových příspěvků pro zaměstnance. Zaměstnavatelé se budou moci do projektu zapojit i formou motivačních setkání – tzv. Snídaněmi s Rytmusem.

Projekt bude klienty Rytmusu provázet celým procesem vstupu na trh práce, přičemž bude respektovat jejich individuální schopnosti a dovednosti. Každý uživatel služby bude mít svého pracovního konzultanta, který s ním projde všemi fázemi od vytváření vlastní a přiměřené představy o práci, přes aktivní hledání práce a jednání se zaměstnavateli až po asistenci přímo na pracovišti, která pomůže při zapracování.

Projekt vytváří komplexní sítě podpory, která povede k integraci cílové skupiny na trh práce. Aktivity jsou navrženy tak, že vycházejí ze skutečně zjištěných potřeb lidí se zdravotním postižením. Navazujeme na již ukončený projekt realizovaný v letech 2013 – 2015, též financovaný z prostředků ESF v OP LZZ. V případě jakýchkoliv dotazů nebo zájmu zapojit se do projektu se prosím, neváhejte obrátit na pracovníky Rytmusu.

 

Přejít nahoru